ALL 2011 Game Day – Budapest

 

Szokás szerint elképesztő hőségben, verőfényes napsütés mellett rendeztük meg a budapesti lacrosse meccsnapot, mely egyúttal az utolsó alapszakasz mérkőzésnap is volt az osztrák lacrosse ligában. Tudtuk előre, hogy ahhoz, hogy a rájátszásba jussunk (azaz megcsípjük a negyedik helyet) a két mérkőzésünkből legalább egyet meg kellett nyernünk. De azt is tudtuk, hogy ez igen nehéz lesz, ellenfelünk ugyanis a két legjobb osztrák csapat, a Vienna Monarchs és a Graz Gladiators volt.

Ennek ellenére feltüzelve, játékra készen léptünk a pályára, először a Monarchs ellen. A kékek legjobb játékosuk és kapitányuk, Andreas Seidler nélkül kényszerültek pályára lépni, ő ugyanis aznap értkezett haza nyaralásából és nem sokkal a meccs kezdete előtt szállt le a gépen. Nálunk is volt hiányzó, Urbán Dávid és Sződy Ferenc ugyebár az egész szezont kihagytuk, Fűrész Dávid pedig két nappal a mérkőzés előtt kosárlabdázás közben eltörte az ujját. Azonban egy erősítést is kaptunk, a magyar nemzeti válogatott managere és csapatkapitánya, George Rohonczy négy napra Budapestre érkezett és így csapatunkkal játszott a tegnapi meccseken.

A mérkőzést nagyon jól kezdte csapatunk, bár szinte végig védekezni kényszerültünk, a listavezető és címvédő az első negyed végéig nem talált be. Köszönhetően a remekül dolgozó védelemnek és Takács László kapus védéseinek. Aztán utána félidőig kaptunk 5 gólt, melyre egyedül Forgó Balázs góljával tudtunk válaszolni. A mérkőzés egyébként egyetlen blax-es találata úgy született, hogy Balázs megszerezte a labdát a faceoffnál, végigvitte és gólt lőtt. Ez volt az első ilyen típusú gólunk. Itt kiemelném, hogy a faceoffnál a megszokotthoz képest kiemelkedően teljesített csapatunk (Forgó Balázs,Hegedűs Róbert és George Rohonczy), faceoffok több, mint felét megnyerték, azonban a wingektől több segítséget kellett volna kapniuk és akkor több alkalommal szerezhettük volna meg a labdát. A második félidőben a védelem tovább remekelt, csak két gólt kaptunk. Így alakult ki a 7-1-es végeredmény. Megjegyzem, hogy a pályán mutatott játék alapján a két csapat között nem volt ekkora különbség.

A meccsnap második összecsapásán a Graz Gladiators mérkőzött meg a Vienna Monarchs csapatával. Andreas Seidler megérkezett, és a Graz a korábbi tervekkel ellentétben csak 14 fővel érkezett, így minden esély a bécsiek mellett szólt. Hiába védekezett elképesztően jól a Gladiators, a Monarchs támadásai ellen nekik sem volt gyógymódjuk. Az első félidő 3-1-es bécsi vezetéssel zárult, a másodikban a Monarchs még négyet szerzett, melyre a graziak kettővel válaszoltak, így 7-3 lett a mérkőzés végeredménye.

A meccsnap – és az alapszakasz – utolsó meccsén csapatunk lépett pályára a Gladiators ellen. Bár nagyon sokat kivett vendégeinkből a megelőző összecsapás, de ez a mi meccsünkön nem érződött. A srácok fejben szétestek. Leginkább ez a kapusunk teljesítményén látszott, aki amilyen jól védett az első meccsen, olyan rosszul a másodikon. Az első félidőben egyetlen egy alkalommal sikerült védenie, a Gladiators nyolc alkalommal találta el a kaput, ebből hét gól született. A védelem is lassan mozgott, ráadásul három alkalommal is emberhátrányban kényszerültünk védekezni, melyeket ellenfelünk rendre ki is használt. A játékvezetés is gyenge és felettébb egyoldalú volt, rengetegszer vették el ok nélkül a labdát tőlünk és sokszor engedtek el büntetés nélkül olyan szabálytalanságokat, amiket ellenünk követtek el. De mindent persze nem lehet a játékvezetésre fogni. Nálunk George Rohonczy – akit egyébként rettentően megviselt a forró időjárás, New Yorkban nem ehhez volt hozzászokva – lőtt gólt, majd Kozák Ádám tett hozzá még egyet. Az ellenfélnél 11 született, így alakult ki a 11-2 arányú végeredmény.

A bevezető gondolatok között megemlítettem, hogy egy győzelem kellett ahhoz, hogy a rájátszásba jussunk. Nos, kiderült, hogy ez nem így van, a Vienna Cherokees ugyanis visszalépett a rájátszástól, így csapatunk ott lehet június 11-én Grazban a legjobb négy között!

Az alapszakasz végeredménye:

1. Vienna Monarchs 9-1 79:34

2. Vienna Cherokees 8-2 78:42

3. Graz Gladiators 7-3 80:43

4. Vienna White Coats 3-7 42:55

5. Budapest Blax 3-7 28:61

6. Ljubljana Dragons 0-10 22:95

 

Az elődöntők párosításai pedig az alábbiak lesznek:

Vienna Monarchs vs Budapest Blax

Graz Gladiators vs Vienna White Coats

 

Tekintettel arra, hogy nagyjából azonos erőt képviselünk, mint a Vienna White Coats, a harmadik helyért minden bizonnyal kökemény csatát fogunk vívni.

Sunday, May 22, 2011

Posted on April 19, 2012 in Hírek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Back to Top