ALL Game Day – Stockerau/Bécs

 

Két nap, 11 mérkőzés, sok ütközés, és gólok özöne. Ez május első hétvégéjének a statisztikája, mikor Bécs városa adott otthont a szezon következő (kétnapos!) fordulójának. De azon kívül, hogy ez volt a liga történelmének első kétnapos alapszakasz játéknapja, további történelmi események is színezték a fordulót. A Blax történelme során, első gólját szerezte Szabó Ákos csapatkapitány, és Nyeste Zoltán is. Gratulálunk nekik! De most következzenek a mérkőzések összefoglalói, hogy teljes képet kaphassunk a liga utolsó két fordulója előtt az erőviszonyokról.

Május 7 (szombat):

A helyszín most is Stockerau volt, ami nagyon hasonlít a Margit-szigetre, annak előnyeivel és hátrányaival. De ezen a napon inkább a hátrányaival. A pálya állapota is rosszabb volt, mint az Április 9.-ei, illetve az időjárás sem igazán volt a legkedvezőbb, mert hatalmas hőség fogadta a csapatokat.

Vienna Cherokees vs. Vienna Monarchs 6:8

Kemény mérkőzés volt, sok csellel és ütközéssel, de a Monarchs felülmúlta ellenfelét, így egy szoros és kemény meccset láthattak a kilátogató nézők. De a Cherokees felkészülhetett a Monarchs taktikájából, hogy vasárnap újra megmérkőzhessenek egymással.

Budapest Blax vs. Ljubljana Dragons (3:3) 10:0

A két eredményt nem optikai csalódás, csupán egy érdekes esemény eredménye. Történt ugyanis hogy a pesti srácok egy kora reggeli 6:20-as indulással minden gond nélkül megérkezett Stockerau-ba, míg a Szlovén csapat forgalmi okok miatt, nem tudott kiállni a Blax ellen, így a srácok egy Dragons-Monarchs vegyes csapat ellen játszottak egy 3:3-as mérkőzést, és azt is úgy, hogy a Dragons a mérkőzés vége előtt 2 másodperccel hozta döntetlenre a mérkőzést, egy kisebb védelmi hiba után. A 10:0 végeredményt az Osztrák lacrosse szövetség hozta, így ez lett a mérkőzés hivatalos végeredménye. Az indoklás szerint a szlovén csapat feladásra készült, miután nem tudott kiállítani egy teljes csapatot.

Vienna White Coats vs. Graz Gladiators 2:9

Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy az év meglepetés csapata a Graz-i alakulat. Olyan szintű fejlődést mutattak, hogy az még a szakavatott szemek számára is meglepetést okozott. A játékosok technikailag sokat fejlődtek, taktikájuk teljes mértékben igazodik a játékosok képzettségéhez. Emelem kalapom a srácok előtt, nagyon komoly munkát végeztek és kilenc gólt lőttek annak a White Coats-nak, amelynek kapusa az Osztrák lacrosse válogatott első számú kapusa. Érdekesség, hogy ennyi gólt összesen a Vienna Cherokees volt képes lőni egy meccsen. A mérkőzés bíráit a Budapest Blax végzett játékvezetői adták.

 

 

Ljubljana Dragons vs. Vienna Monarchs 4:13

A mérkőzés a szabálytalanságokról és a Monarchs hengerről szólt. A bécsi alakulat jött, látott, és csúnyán megverte a Dragons-t. A szlovénok pedig nem tettek mást, mint miután látták, hogy esélyük sincs, belementek egy nagyon durva és sportszerűtlen játékba. Szerencse, hogy senki nem sérült meg.

Vienna Cherokees vs. Vienna White Coats 9:7

A White Coats-nak nem igazán úgy alakult a szombatja, ahogyan azt előre elképzelték volna. Két mérkőzés, két vereség, 9:18-as gólkülönbség. A Cherokees-on belül, pedig változást lehet tapasztalni. Az elmúlt években mindig Ők voltak a liga feketebárányai, de ez most mintha kicsit kezdene átalakulni. Nincs már bennük meg, az a fajta önteltség és pökhendiség, ami régen tapasztalható volt. Kicsit kezdenek nyitni a többi csapat felé, és elkezdtek együttműködni a többi csapattal, hogy egy egyre intenzívebben fejlődő és erősödő bajnokság lehessen az Osztrák még több külföldi és Osztrák csapattal egyaránt. A mérkőzésrőlösszességében annyi mondható el, hogy jó meccs volt, kisebb-technikai és taktikai hibákkal, de a Cherokees megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Graz Gladiators vs. Budapest Blax 9:1

A graz-i gyors jött látott és elgázolta a pannon pumát. Sima győzelem lett a vége, és tapasztalhattuk, hogy ez már nem az a Graz,aki régen volt. Nagyon sokat fejlődtek az elmúlt egy évben és joggal reménykedhetnek egy második vagy harmadik helyben a szezon végén.

Az utolsó mérkőzés után a Blax-es srácok elfoglalták szállásukat Bécs belvárosában és elkezdték a regenerálódást a következő napi mérkőzésekre

 

Május 8 (vasárnap)

A második napon a mérkőzések már a Post SV gyeplabda csapat pályáján került megrendezésre, ami egyben Bécs egyik legjobb pályája. A pályát jól ismerik a Blax idén végzett játékvezetői, ugyanis itt került megrendezésre, a Rookie Cup, ahol a gyakorlati képzés folyt, illetve ez az edző pályája a Monarchs csapatának.

Vienna White Coats vs. Ljubljana Dragons 7:3

A White Coats megszerezte első győzelmét a hétvégén, és legyőzte a Dragons csapatát, amely ebben a szezonban még képtelen volt győzelmet szerezni. A Dragons megint elővette a szokásos durva stílusát, ami a játékvezetők is szívesen jutalmaztak egyperces kiállításokkal, így tartva kordában a mérkőzést. A bírák a Blax végzett játékosai voltak, akik most megmutathatták, milyen fából faragták őket. És nem hagyták a meccset eldurvulni. A White Coats nyert, a Dragons meg ebben a szezonban átvette a pofozó zsák szerepét.

Vienna Monarchs vs. Vienna Cherokees 7:4

A második mérkőzés megint szoros és jó meccset hozott a két élcsapat között. A csatát megint a Monarchs nyerte amely, ezzel átvette az első helyet az alapszakasz vége előtt nem sokkal. A tanulság talán az, hogy van még hova fejlődni, de láthatják a Blax játékosai is, hogy van miért küzdeni, és edzésről edzésre a maximumot hozni.

Ljubljana Dragons vs. Budapest Blax 2:4

A Blax a szombati mérkőzés visszavágóján is megverte a Dragons, ugyan most nem asztalnál dőlt el a mérkőzés, hanem a pályán egy kemény, néhány helyen már brutalitást sem elutasító meccsen. A mérkőzés két debütáló játékos is volt, Szabó Ákos, egy nagyon szépen kidolgozott akció végén szerzett gólt, míg Nyeste Zoltán újra bemutatta Hoós Marcell golfozós technikáját és gólt szerzett. A hétvége legdurvább jelenete egyértelműen az volt, amikor a harmadik negyed után, egy szlovén játékos neme egyszerűséggel hátulról lefejelte Fűrész Dávidot, egy korábbi Fodróczy Milán által elkövetett kései ütközés miatt. A Szlovén játékos végleges kiállítást kapott, míg Milán „megúszta” egy 3 perces kiállítással.

Vienna White Coats vs. Vienna Monarchs 5:6

A mérkőzés szoros végeredménye tükrözi, hogy ez tényleg fej-fej melletti küzdelem volt, ahol mindkét csapat keményen hajtott, és a Monarchs csak az utolsó negyedben volt képes begyötörni a döntő gólt és megverni a White Coats-ot, amely így három vereséggel és egy győzelemmel zárta a hétvégét.

Budapest Blax vs. Vienna Cherokees 2:7

A hétvége utolsó mérkőzésén már egy tartalékosabb Cherokees várt a Blax-re, de a srácoknak a hétvégén ez már a negyedik mérkőzése volt, ( sőt azoknak, akik a meccset is vezettek már hatodik), és egyszerűen elfáradtak mind fizikálisan, mind mentálisan.

A szezon vége előtt már csak az utolsó rájátszás hely kérdéses, amire jelenleg két csapat pályázik, amely a Budapest Blax és a Vienna White Coats. A lépéselőny a Blax-nél van, ugyanis ha a White Coats az utolsó két mérkőzés mindegyikén kikap, akkor nem vesz részt a Final Four-ban. Ha megnyeri az egyiket, akkor azonos pontszámmal fognak állni a csapatok, akkor jön a feketeleves. Ugyanis a liga szabályzata kimondja, hogy egyenlő pontszám esetén, a gólkülönbség dönt, ha az egyenlő, akkor a lőtt gólok száma, majd utoljára az egymás elleni eredmény fog számítani. A Blax-nél ez az arány -19, a White Coats-nál -18. A lőtt gólok száma Blax 25, White Coats 28, egymás ellen viszont a Blax nyert 4:1-re. De amint megvan a hivatalos végeredmény a hétvégi graz-i játéknapról abban a pillanatban jelentkezünk további esélylatolgatással.

 

Írta: Takács László

Wednesday, May 11, 2011

Posted on April 19, 2012 in Hírek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.

Back to Top